Vakkundige installateurs
Gecertificeerde beveiligingsexperts
Te allen tijde een veilig gevoel
Modulaire systemen, eenvoudig uitbreiden

Brandmeldinstallatie

Wat is een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie (BMI) is een systeem dat brand detecteert en alarmeert. De BMI bestaat uit een aantal componenten, waaronder:

 • Handmelders: Handmelders worden gebruikt om de BMI handmatig in te schakelen.
 • Automatische melders: Automatische melders detecteren brand automatisch, bijvoorbeeld door rook, hitte of vlammen te detecteren.
 • Centrale besturingskast: De centrale besturingskast ontvangt de signalen van de melders en stuurt het alarm af.
 • Alarmapparatuur: De alarmapparatuur waarschuwt mensen voor de brand, bijvoorbeeld door optische en akoestische signalen af te geven.

Er zijn verschillende soorten brandmeldinstallaties, afhankelijk van de toepassing. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Conventionele brandmeldinstallatie: Een conventionele BMI gebruikt een eenvoudig systeem om brand te detecteren. De automatische melders sturen een signaal naar de centrale besturingskast, die vervolgens het alarm afstuurt.
 • Addresseerbare brandmeldinstallatie: Een adresseerbare BMI gebruikt een geavanceerd systeem om brand te detecteren. Elke automatische melder heeft een uniek adres, waardoor de centrale besturingskast de locatie van de brand kan bepalen.

De wet- en regelgeving op het gebied van brandmeldinstallaties is vastgelegd in de Brandweerwet 2012 en de Bouwverordening. Deze wetten en verordeningen stellen eisen aan de brandmeldinstallaties in bepaalde gebouwen en installaties.

Is een brandmeldinstallaties dan een verplichting?
In bepaalde gevallen is het verplicht om een brandmeldinstallatie te installeren. Dit is bijvoorbeeld het geval voor:

 • Bouwwerken met een gebruiksoppervlakte van meer dan 1.000 m²
 • Bouwwerken met een hoogte van meer dan 20 meter
 • Bouwwerken waarin gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of verwerkt

Een brandmeldinstallatie biedt een aantal voordelen, waaronder:

 • Vroegtijdige detectie van brand: Een brandmeldinstallatie kan brand detecteren in een vroeg stadium, waardoor er meer tijd is om de brand te blussen of te evacueren.
 • Vermindering van schade: Een brandmeldinstallatie kan de verspreiding van brand en rook beperken, waardoor er minder schade aan gebouwen en eigendommen wordt aangericht.
 • Verhoging van de veiligheid: Een brandmeldinstallatie kan de veiligheid van mensen in een gebouw vergroten.

Onderhoud van een brandmeldinstallatie
Een brandmeldinstallatie moet regelmatig worden onderhouden om te zorgen dat deze goed werkt. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.

Brandmeldinstallaties zijn dus een belangrijk onderdeel van de brandbeveiliging. Door het installeren en onderhouden van een brandmeldinstallatie bij RF Beveiligingstechniek is de kans op brand en de gevolgen van een brand beperkt.

Voor vrijblijvend advies over brandmeldinstallaties kunt u contact met ons opnemen.

RF Beveiligingstechniek biedt zijn diensten en producten door heel Nederland aan.

Heeft u vragen?
Neem contact op met Fleur Overmans

0342 - 723 317
info@rf-beveiligingstechniek.nl

Offerte aanvragen
Naam(Vereist)

Autobedrijf M. van Hunnik

’Het aanpassen en onderhouden van het alarmsysteem is bij Ronald in goede handen. Snel, professioneel en goed geregeld. Ook laatst bij een storing staat RF Beveiligingstechniek gelijk voor ons klaar en maakt het dezelfde dag nog in orde, zodat we met een gerust hart onze eigendommen konden achterlaten.'

Dhr. Laurens

'Ik heb mijn alarm installatie laten installeren door RF Beveiligingstechniek. Zeer vriendelijk en professioneel advies. Komen hun afspraken na en op de afgesproken tijden. Zeer tevreden klant.'

Mevr. Versluis

'Ze maken een zeer betrouwbare indruk en luisteren goed naar mijn wensen. Zodoende heb ik perfecte beveiligingsapparatuur in een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding aangeschaft. Zij zijn zeer aan te bevelen. En dat de werkzaamheden in een aangename en vriendelijke sfeer plaats vinden, maken het positieve plaatje voor mij compleet.'

Dhr. Noordijk

Deskundig advies, Deskundige montage, Snelle en duidelijke reactie op vragen. Kortom; zeer tevreden en zeer aan te bevelen!

Dhr. van Dijk

RF Beveiligingstechniek is een jong dynamisch bedrijf, met aan de leiding een echtpaar, dat zeer service gericht is en goede kwaliteit levert. De heer Ronald Kuijntjes werkt bij het installeren zeer ordelijk, rustig en netjes. Hij zorgt voor goede oplossingen van apparatuur zowel binnen- als buitenshuis, die tevens goed op elkaar zijn afgestemd. De prijs-kwaliteit verhouding van de apparatuur is goed te noemen. Er wordt in een eerste gesprek goed doorgevraagd wat wij willen, bekeken of dit mogelijk is en hoe het dan geïmplementeerd kan worden. Daarnaast wordt er in overleg een systeem en merk uitgekozen die aan ons eisen voldoet. We kregen spoedig daarna al de offerte. Er werd een dag voor de installatie uit gekozen en in onze aanwezigheid werd de alarminstallatie geïnstalleerd. Het verbaasde mij dat er veel meer bij komt kijken dan alleen het bevestigen van de installatie aan muren en ramen. Het gaat juist, gezien de vele mogelijkheden van de alarminstallatie, om het instellen en het uitproberen of datgene werkt wat wij graag willen en hoe er van deze installatie optimaal gebruik gemaakt kan worden. Verder is het ook interessant de beelden te bekijken die om en in het huis gemaakt worden, in HD beeldkwaliteit. De uitleg van de heer Ronald Kuijntjes over de werking van deze installatie is subliem. Hier wordt ook de tijd voor uitgetrokken, ook voor die mensen die zoals ondergetekende weinig kennis hebben van alle moderne elektronica. Het stellen van vragen was geen probleem, overal kregen wij een gepast antwoord op, ook na de installatie 24/7! Is dit bedrijf een aanrader? Dit is volmondig met ja te antwoorden, plezierig in omgang, niet opdringerig en met een luisterend oor. Heel veel werkplezier in jullie bedrijf toegewenst.

Fam. Van Dronkelaar

Vakkundig onze beveiligingscamera’s aangebracht. Zeer vriendelijk en beleefde installateur. Wij raden dit bedrijf zeker aan.

Inbraakbeveiliging

Een inbraak heeft een grote impact op uw…

Bekijk dienst
Brandmeldinstallatie

Wat is een brandmeldinstallatie? Een brandmeldinstallatie (BMI) is…

Bekijk dienst
Alarmsystemen

Met het juiste alarmsysteem wordt uw bedrijfspand elektronisch…

Bekijk dienst
Camerabeveiliging

Camerabeveiliging wordt steeds vaker toegepast om inbraak en…

Bekijk dienst
Toegangscontrole

Reguleer wie uw pand mag betreden door middel…

Bekijk dienst

Onze werkwijze

 • Onze beveiligingsadviseur komt bij u langs
 • Wensen en adviezen doornemen
 • Beveiligingsplan opstellen
 • Scherpe offerte
 • Installateurs gaan voor u aan de slag
 • Onderhoud & ondersteuning op uw systeem
Kennis maken met onze expert?

Onze partners

Advies op maat

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.