Vakkundige installateurs
Gecertificeerde beveiligingsexperts
Te allen tijde een veilig gevoel
Modulaire systemen, eenvoudig uitbreiden

Beveiligingstips

Niemand zit te wachten op inbrekers in hun woning. Niet alleen kunnen uw waardevolle spullen gestolen worden, ook uw gevoel van veiligheid kan aangetast worden. Door middel van onderstaande algemene beveiligingstips kunt u  de kans op een inbraak in uw woning verkleinen. Naast deze tips kunt u ook nog overwegen een alarmsysteem en/of een camerasysteem te laten installeren en uw hang- en sluitwerk op ramen en deuren te verbeteren.

  1. Sluit ramen en deuren

Het lijkt zo vanzelfsprekend om ramen en deuren te sluiten wanneer je je woning verlaat, maar toch gebeurt het iedereen wel een keer dat er bij thuiskomst nog ergens een raam open staat en de deur niet op slot is gedraaid. Wanneer een deur wel dicht zit, maar niet op slot is gedraaid, is het voor inbrekers een fluitje van een cent om uw woning binnen te komen. Dit gebeurt binnen enkele seconden! Draai daarom altijd de deuren op slot en sluit de ramen wanneer je je woning verlaat.

 

  1. Creëer een bewoonde indruk

Een inbreker slaat het vaakst toe wanneer er niemand in de woning aanwezig is. Dit is dan ook het eerste waar ze op letten wanneer ze ergens willen inbreken. Ook als u niet thuis bent, kunt u de indruk wekken dat er iemand aanwezig is in de woning. Dit kunt u doen door:

  • Verlichting te laten branden. Doe dit het liefst op verschillende verdiepingen en maak eventueel gebruik van een tijdschakelaar.
  • De brievenbus regelmatig te legen.
  • Tijdens uw vakantie zo nu en dan uw woning te laten controleren door buren of bekenden. Wees dan vooral ook alert op bijvoorbeeld een takje tegen de deur, een krijtstreep op de muur of andere trucs waardoor inbrekers in de gaten houden of u de woning betreed.
  • Een half glas water op tafel te zetten of de krant open op tafel te leggen.

 

  1. Laat geen sleutels in deuren of ramen zitten

Laat nooit sleutels in deuren of ramen zitten. Een inbreker kan dan namelijk proberen deze sleutel in bezit te krijgen door bijvoorbeeld te hengelen of gebruik te maken van een magneet. Wanneer zij de sleutel in bezit hebben, kunnen zij zonder inbraaksporen en geluidsoverlast uw woning betreden.

 

  1. Controleer altijd wie er aanbelt

Wees altijd alert als er vreemde mensen aanbellen. U weet niet wat de intentie van diegene is en helaas wordt daar tegenwoordig vaak misbruik van gemaakt. Probeer altijd eerst vanuit een raam of deurspion te kijken wie het is en indien mogelijk ook te vragen wat ze komen doen. Tegenwoordig zijn er ook slimme deurbellen, waardoor u degene kunt zien die voor de deur staat en ook met hem of haar kunt communiceren. Bij twijfel, laat altijd de deur gesloten.

 

  1. Zorg dat buitenstopcontacten niet toegankelijk zijn voor vreemden

Wanneer u in uw tuin stopcontacten heeft, zorg dan dat hier geen gebruik van gemaakt kan worden door vreemden. Een inbreker zou het bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor elektrisch gereedschap of kortsluiting kunnen maken zodat de verlichting in uw woning uitvalt.

 

Heeft u vragen?
Neem contact op met Fleur
0342-723 317
info@rf-beveiligingstechniek.nl