Vakkundige installateurs
Gecertificeerde beveiligingsexperts
Te allen tijde een veilig gevoel
Modulaire systemen, eenvoudig uitbreiden

Rookmelders vanaf 1 juli 2022 verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. De regering heeft het bouwbesluit aangepast en hiermee rookmelders voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw verplicht gesteld.

Slimme rookmelders

Er worden geen eisen gesteld aan de doorkoppeling van de rookmelders en ze hoeven ook niet op het lichtnet aangesloten te worden, maar wij willen u toch op de hoogte brengen van de slimme rookmelders. Deze slimme rookmelders passen bij uw specifieke woning en hebben veel voordelen ten opzichte van de standaard rookmelders.

Waar de standaard rookmelder alleen een akoestisch signaal geeft bij het signaleren van brand, rook of hoge temperaturen, kan een slimme rookmelder u ook op andere manieren op de hoogte brengen. Dit kan door gebeld te worden of door een push- of e-mailbericht te ontvangen op uw telefoon, computer of tablet. U krijgt hierbij ook informatie over de locatie van de brand of het probleem. Hierdoor bent u ook van (brand)problemen op de hoogte wanneer u niet thuis bent en kan er sneller hulp worden ingeschakeld.

Heeft u nog geen rookmelders hangen of zijn ze aan vervanging toe? Wij beschikken over diverse soorten rookmelders en kunnen deze bij u installeren. Wij geven u het juiste advies en zorgen ervoor dat uw woning aan de wettelijke verplichtingen voldoet.

Heeft u vragen?
Neem contact op met Fleur
0342-723 317
info@rf-beveiligingstechniek.nl